סקירת חודש אפריל 2025
- zekzer
- 18 במאי
- זמן קריאה 3 דקות
לקוחות יקרים,
אפריל היווה חודש דרמטי בשוק ההון העולמי, בעיקר מאיך שהחל ולאן שהגיע. לאחר שטראמפ פירסם את תכנית המכסים, ב-8 לאפריל מדד ה-500 S&P כמעט סגר ירידה של 20% מהשיא. טרמפ אז, פרסם הודעה שזהו זמן טוב להיכנס לשוק המניות. אחרי פרסום הודעה זו גם הודיע שהחליט להקפיא את תכנית המכסים, למעט סין, ב-90 יום. אלה הפכו את השוק וה-500 S&P אף רשם את אחת משלושת העליות החדות ב-50 שנים האחרונות. מוצרי ההשקעות במסלול הכללי סגרו את חודש זה בתשואה חיובית ממוצעת של כ-0.7%, אחרי שבתחילת החודש, נראה היה שזה הולך לכיוון אחר לגמרי.

ישראל:
בנק ישראל הוריד באמצע החודש את תחזית הצמיחה שלו לכלכלת ישראל לשנה הנוכחית ולשנה הבאה ל-3.5% ו-4% בהתאמה על רקע החשש מהשפעת מלחמת הסחר על היקף הסחר העולמי. הריבית במשק נותרה ללא שינוי באפריל ברמה של 4.5% כאשר בנק ישראל הדגיש בהודעתו את הסיכונים הקיימים במשק ובעיקר, האצה אפשרית בתוואי האינפלציה והמשך הלחימה שעשויה לגרור עליה מחודשת בפרמיית הסיכון של ישראל, כגורמים המשפיעים על מדיניותו הזהירה ואת הותרת הריבית ללא שינוי בעת הנוכחית. מדד המחירים לצרכן עלה בשיעור של 0.5% כאשר ממוצע תחזיות החזאים בשוק ההון עמד על 0.3%. נתוני הרכישות בכרטיסי אשראי הצביעו על המשך גידול בחודש בפברואר בהיקף של 0.7% לעומת תחזית מוקדמת של בנק ישראל לירידה בהיקף בפברואר. יחד עם הערכות מוקדמות בגין נתוני חודש מרץ שמצביעים על עלייה נוספת של מעל 3%, עוד מוקדם להצביע על התמתנות בביקושים המקומיים ברבעון הראשון של השנה. מן
הצד השני, סקר המגמות בעסקים של הלמ"ס הצביע על אופטימיות גם בעסקים בענפי המשק השונים. חיזוק לכך התקבל בסוף החודש כאשר פורסם המדד המשולב של ב"י שהצביע על המשך עליה מתונה בפעילות הכלכלית במשק בתוספת תיקון רטרואקטיבי כלפי מעלה של המדד לחודשים ינואר ופברואר. בהמשך לאופטימיות הצרכנים והקמעונאים, לקראת סוף אפריל פורסמו נתוני התעסוקה בישראל שהצביעו על עליה
קלה בשיעור התעסוקה במשק – 60.8% יחד עם שיעור אבטלה שנותר בשיעורי שפל – 2.9% כך שעל פניו ניתן לומר, ש"העסקים כרגיל" בכל הקשור למצב הצרכן הישראלי.
ארה"ב:
על פי האומדן הראשון, התוצר האמריקאי התכווץ ברבעון הראשון ב-0.3% (במונחים שנתיים). עליה חדה וחריגה בייבוא תרמה לנתון השלילי, על רקע הקדמת רכישות והזמנות, טרם כניסת המכסים לתוקף. הצריכה הממשלתית גם היא התכווצה, על רקע מאמצי הממשל לקצץ בהוצאות. הצריכה הפרטית הציגה עליה ממותנת ביחס לרבעונים הקודמים. מדד המחירים לצרכן ירד באפריל ב-0.1%, לעומת צפי לעליה של
0.1%. זוהי ירידה חודשית ראשונה מאז מאי 2020. הקצב השנתי האט ל-2.4%. מדד ה-ISM למגזר התעשיה ירד באפריל לרמת התכווצות של 49 נקודות, מ-50.3 לפני חודש. הזמנות חדשות, צבר הזמנות ורכיב תעסוקה תרמו לירידה. רכיב המחירים עלה לרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2022. מדד מגזר השירותים ירד לרמה של 50.8 נקודות, הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני שנה שעברה. רכיב התעסוקה בלט בחולשתו, וכן גם סעיף צבר הזמנות. המכירות הקמעונאיות עלו באפריל בחדות ב-1.4%, מעט מעל הצפי של 1.3%. המשק האמריקאי הוסיף באפריל 228 אלף משרות, הפתעה יפה מעל הצפי של 135 אלף. נתוני חודש קודם עודכנו מעט מטה. שיעור האבטלה עלה ל-4.2% מ-4.1% בחודש הקודם.
אירופה:
על פי האומדן הראשון, התוצר של גוש האירו צמח במפתיע ברבעון הראשון של השנה ב-0.4%, לעומת צפי של 0.2%. הנתון המפתיע התפרסם על רקע התמתנות עקבית באינפלציה והקלה בשיעור הריבית ביבשת. ה-ECB הוריד כצפוי פעם נוספת את הריבית ב-0.25% לרמה של 2.25%, הורדה שביעית מאז החל תהליך ההקלה ביוני 2024. האינפלציה בגוש האירו האטה לקצב שנתי של 2.2%, מ-2.3% בחודש הקודם. מדד הליבה התמתן באופן נאה לרמה שנתית של 2.4%, הרמה הנמוכה ביותר מאז אוקטובר 2021. מדד מנהלי הרכש של מגזר התעשיה בגוש האירו עלה באפריל באופן זניח לרמה של 48.7 נקודות. מדד מגזר השירותים חזר לטריטוריית התכווצות וירד לרמה של 49.7 נקודות. המכירות הקמעונאיות בגוש האירו עלו באפריל ב-0.3%, לאחר 4 חודשים ללא עליה. שיעור האבטלה בגוש האירו ירד לרמה של 6.1%, השיעור הנמוך ביותר מאז החלה המדידה.
*הסקירה מעודכנת ליום 01.05.2025
אין לראות באמור לעיל תחליף לייעוץ פנסיוני ו/או ייעוץ השקעות אישי המותאם לצרכי הלקוח | המידע מבוסס על מידע פומבי לציבור וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים וכן עלולות להתגלות סטיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל | המידע המוצג בסקירה זו הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני“ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו.
אנחנו כאן בשבילכם,
זקצר ביטוח ושוק ההון
Commentaires