top of page
חיפוש

סקירת חודש אוקטובר 2024

לקוחות יקרים,

סקירה זו מסכמת את חודש אוקטובר ואינה כוללת את תוצאות הבחירות בארה"ב. בחודש אוקטובר מדדי המניות בארה"ב ירדו מעט, אך מה שאיזן את הירידות הללו היה שוק המניות הישראלי שהגיע לשיאים חדשים. מוצרי הגמל וההשתלמות במסלולים הכלליים עלו בממוצע בכ-0.25% ואנחנו עדים לעליה ממוצעת במסלול זה של כמעט 10% מתחילת השנה.



ישראל:

בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.5% בהתאם לתחזיות שוק ההון. בנק ישראל ציין כי קיים סיכון של העלאת ריבית ככל והאינפלציה לא תרוסן, זאת במידה ולא תוותר לו ברירה ואיננו קרובים עדיין למצב זה. סוכנות הדירוג S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל ל-A בדומה לסוכנויות הדירוג האחרות, על רקע המשך המלחמה והשפעתה השלילית על כלכלת ישראל. הנחת העבודה היא כי בתום המלחמה סוכניות הדירוג יחלו להעלות בהדרגה את דירוג האשראי של ישראל, ככל שהסיכון ממלחמה יתפוגג. חודש אוקטובר התאפיין במספר חדשות כלכליות לא מעודדות במיוחד כאשר החודש נפתח עם נתוני הרכישות בכרטיסי אשראי אשר הצביעו על ירידה בהיקף הרכישות בחודש אוגוסט ונראה שמגמת הגידול בהיקף הרכישות מתמתנת. המדד המשולב של בנק ישראל שפורסם לקראת סוף אוקטובר שיקף תמונה דומה כאשר הפדיון הריאלי של הוצאות הצריכה הפרטית התמתן משמעותית. אולם מנגד, הפגיעה ברווחת הצרכן עשויה למתן את העלייה הצפויה באינפלציה בשנת 2025. במקביל להתבססות האינפלציה מעל יעד בנק-ישראל, הגרעון של ממשלת ישראל עודנו נותר גבוה בחודש ספטמבר והגיע ל-8.5% (12 חודשים חולפים) אולם צפוי להתמתן מעט לקראת סוף השנה לכדי 7.2% בקצב שנתי, על רקע גידול מהיר בהכנסות המדינה ממיסים. מעניין לראות שעל אף התמונה הכלכלית הקודרת שמשתקפת משנת 2024 אל תוך 2025 מבחינת הנתונים הכלכליים השוטפים, נראה כי השווקים בחרו באוקטובר להתעלם מכך ולהסתכל באופטימיות אל עבר העתיד. השקל התחזק באוקטובר, תשואות האג"ח ירדו ומדדי המניות המקומיים השיגו תשואות עודף אל מול שווקי העולם, על רקע הערכות כי סיום המלחמה קרוב מתמיד. הנתון החיובי בחודש אוקטובר היה מדד המחירים לצרכן של חודש ספטמבר, שירד בשיעור של 0.2%.


ארה"ב:

מדד המחירים לצרכן עלה באוקטובר ב-0.2%. הקצב השנתי האט ל-2.4% מ-2.5% בחודש קודם, הרמה הנמוכה ביותר מאז פברואר 2021. על פי האומדן הראשון, הכלכלה האמריקאית צמחה ב-2.8% ברבעון השלישי של השנה (במונחים שנתיים) כאשר הצריכה הפרטית האיצה, בעיקר בעקבות גידול בצריכה של מוצרי צריכה. כמו כן, גם הצריכה הציבורית (הוצאות ממשלה) עלו באופן משמעותי. מצד שני, סעיפי מלאי והשקעות בבניה ירדו. מדד ה-ISM למגזר התעשיה נותר באוקטובר ללא שינוי ברמה של 47.2 נקודות. מדד מגזר השירותים הפתיע לטובה עם עליה לרמה של 54.9 נקודות, הרמה הגבוהה ביותר מאז פברואר 2023. המכירות הקמעונאיות עלו באוקטובר ב-0.4%. המשק האמריקאי הוסיף באוקטובר 254 אלף משרות, לעומת צפי של 140 אלף בלבד. נתוני החודשיים הקודמים עודכנו מעלה ב-72 אלף משרות. זוהי תוספת המשרות הגבוהה ביותר מאז חודש מרץ. שיעור האבטלה ירד לרמה של 4.1% והשכר השעתי עלה ב-0.4% לקצב שנתי של 4%.


אירופה:

ה-ECB הוריד את הריבית כצפוי ב-0.25% לרמה של 3.25%, חודש שני ברציפות. הבנק המרכזי ציין שהוא מרוצה מתהליך ירידת האינפלציה ומביע ביטחון רב יותר בהתבססותה ביעד. האינפלציה בגוש האירו ירדה לקצב שנתי של 1.7%, לעומת 2.2% בחודש קודם לכן, הרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2021. על פי האומדן הראשוני, גוש האירו צמח ב-0.4% ברבעון השלישי של השנה, לעומת צפי של 0.2%. המכירות הקמעונאיות בגוש האירו עלו באוקטובר ב-0.2% מדד מנהלי הרכש בגוש האירו למגזר התעשיה עלה באוקטובר לרמה של 45.9 נקודות. מדד הסנטימנט הכלכלי בגוש האירו עלה באוקטובר לרמה של 20.1 נקודות, לאחר 4 חודשים בהם הציג ירידה חדה. השיפור נובע מציפיות להמשך הורדות ריבית ותחזיות צמיחה חיוביות יותר בעולם, שישפיעו גם על הכלכלה האירופאית. שיעור האבטלה בגוש האירו נותר באוקטובר ללא שינוי ברמה של 6.4%.

 

*הסקירה מעודכנת ליום 01.11.2024

אין לראות באמור לעיל תחליף לייעוץ פנסיוני ו/או ייעוץ השקעות אישי המותאם לצרכי הלקוח | המידע מבוסס על מידע פומבי לציבור וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים וכן עלולות להתגלות סטיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל | המידע המוצג בסקירה זו הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני“ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו.


אנחנו כאן בשבילכם,

זקצר ביטוח ושוק ההון

Comments


bottom of page